Denna hemsida har begränsad stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

🌼 Utförsäljningshelg | Passa på att fynda! 🌼

Kundvagn

Din kundvagn är tom

Fortsätt Handla

5 Förvaringstips för Mindre Matsvinn!

Hur minskar man sitt matsvinn?

Här kommer 5 Förvaringstips för Mindre Matsvinn! 🌱 

1. Gör buljong av överblivna slattar och rester 🍲
Alldeles för ofta står vi kvar med blast, skal och toppar efter att vi tillagat grönsaker, rester som snabbt hamnar i avfallet. Istället för att slänga så kan du återvinna dessa delar, och förvandla dem till exempelvis en hemmagjord grönsaksbuljong eller din egna grönsaksfond.


2. Utnyttja förpackningsmaterial 🫧 
För att öka hållbarheten hos grönsakerna, använd förpackningsmaterial som andas, som papperspåsar, tygpåsar eller bivaxpåsar. Detta hjälper till att minska risken för kondensbildning och mögel.

 

3. Håll rotfrukter mörkt 🍠
Många rotfrukter trivs bäst i en mörk miljö för att förhindra groning och bevarar smaken. Förvara dem i en mörk, sval plats som en källare eller en särskild rotfruktslåda.


4. Övervaka regelbundet 🦅
Kontrollera dina grönsaker regelbundet för att se till att de fortfarande är fräscha och ätbara. Ta bort eventuella mjuka eller mögliga delar för att förhindra att försämringen sprider sig till resten av grönsakerna.


5. Använd frysen när det behövs 🥶
Om du har för många grönsaker som riskerar att bli dåliga innan du hinner använda dem, överväg att frysa in dem för senare bruk. Många grönsaker kan fryses för att förlänga deras hållbarhet och användbarhet.

Genom att följa dessa tips kan du maximera hållbarheten och fräschören hos dina grönsaker och minska matsvinnet i ditt kök.