Denna hemsida har begränsad stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

🌼 Utförsäljningshelg | Passa på att fynda! 🌼

Kundvagn

Din kundvagn är tom

Fortsätt Handla

Vanliga frågor

 • Hur använder jag en bivaxduk?

  Med bivaxdukar blir matförvaringen istället för att vara tråkig och jobbig process istället en rolig och livgivande en. Med hjälp av värmen från dina händer försluter du önskad matvara så som du vill. Med råvaror som ost, avocado och citron kan du exempelvis linda duken runt råvaran så att den "greppar" i sig självt. Med matvaror som kräver skål, till exempel sallader, pasta eller gårdagens middag kan du istället använda bivaxduken som ett lock. Detta gör du genom att fästa duken i skålens kanter. Då skapas ett tätt lager som försluter skålen och låter innehållet andas vilket håller din mat fräsch längre. Du kommer att bli förvånad över alla användningsområden, då det enda som begränsar dessa är din egen fantasi!

 • Hur tvättas bivaxduken?

  Torka eller skölj av duken med kallt vatten och en gnutta diskmedel vid behov. Lufttorka därefter på ett diskställ och vik ihop bivaxduken till förvaring i en låda eller burk, helst på en torr plats. Bivaxdukarna är känsliga mot värme. Undvik därför varm kontakt med bivaxdukarna. Detta innefattar bland annat direkt solljus, varmt vatten, diskmaskin eller mikrovågsugn. 

 • Hur länge håller dem? Återanvändbara?

  Våra bivaxdukar håller för ca 400 användningar (vanligtvis 1 år) förutsatt en varsam hantering och ett undvikande utav direkt värme. Detta innebär att en stor mängd plast sparas då samma bivaxduk kan användas gång på gång, istället för engångsplast som endast används vid ett enstaka tillfälle. När produkten har slutat fungera är den fullt komposterbar och fungerar alldeles utmärkt som en braständare.

 • Kommer min mat att smaka/lukta annorlunda?

  Våra omslag förändrar inte smaken på livsmedel. Däremot kommer du känna en ljuvlig ton av bivax när paketet öppnas, som försvinner med tiden.

 • Vad har ni för storlekar på bivaxdukarna?

  Stor - 35 x 35 cm (perfekt till en större ost, en sval ungsform eller tallrik)

  Mellan - 25 x 25 cm (passar som lock till en sval kastrull eller till omslag av en större skål)

  Liten - 20 x 20 cm (fungerar som omslag till mindre skålar eller för att linda om en citron/avocado)

 • Använder ni plastförpackningar?

  Nej, vi praktiserar en nolltolerans mot plast genom hela tillverknings- och distributionsprocessen. Vi förpackar bivaxduken minimalistiskt med rosett i hampasnöre. När vi sedan skickar våra beställningar lägger vi med ett instruktionspapper som slås in i ett kuvert eller en brun kartong för att fraktas iväg, hem till din brevlåda. 

 • Har du ytterligare frågor, funderingar eller synpunkter?

  Kontakta oss gärna!

  kontakt@bivaxfabriken.se