Våra Bivaxdukar

På Bivaxfabriken handtillverkas alla våra produkter av oss själva. Vi har valt ut de bästa tygerna tillsammans med kvalitativa råvaror för att framkalla en estetisk känsla från våra produkter.

En behaglig känsla ska förmedlas med våra bivaxdukar och därför finns ett stort fokus på design. Vår produkt ska - förutom att fylla sin funktion - vara något man kan luta sig mot och finna uppmuntran och inspiration mot i vardagen. På grund av detta namnger vi alla våra paket med något som ska öppna upp en bra känsla inombords.

För oss spelar råvarorna stor roll in i produkten, dels för att hålla en låg miljöpåverkan men även för att bevara en hög kvalitet. Vårt ekologiska bivax kommer mestadels från en KRAV- certifierad biodlare i Värmland, men även från en biodlare lokalt i Uppland. Detta högkvalitativa vax som används bidrar till en mycket god doft av honung och mjukhet i bivaxduken. 

Slutresultatet på bivaxdukarna är en mycket lättarbetad, stilig och miljövänlig produkt som kan återanvändas i ca ett år. Det som händer efter ett år är att bivaxduken kan börja att få sprickor. För att slippa detta och fortsätta använda eran bivaxduk så kan ni läsa dokumentet vi bifogar nedanför. Lägg simpelt in bivaxduken i ungen på 100-120 grader C i ca 10 min. Därefter tar ni ut den och viftar snabbt med den i luften för att få den att torka. På så sätt håller bivaxduken i en evighet – och kom ihåg att varje plastpåse som väljs bort är ett steg framåt mot en bättre framtid.

 

Länk till våra produkter

Bivaxfabriken